Blooming Projects

Blooming Projects helpt professionals in de maatschappelijke sector en sociaal ondernemers om maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen te realiseren.

Aanbod

  • Coaching
  • Sociaal Ondernemen
  • Advies bij projecten
Blooming Projects is een initiatief van Senna Bouteba, voorheen adviseur bij het VSBfonds en de Start Foundation.
Blooming Projects biedt o.a. trainingsprogramma's en workshops voor initiatiefnemers van sociale projecten of sociale ondernemingen om van een idee tot een project- of businessplan te komen. Specifiek is daarin aandacht voor het ontwikkelen van een gedragen idee, projectfinanciering, het schrijven van een projectplan, verduurzamen en het formuleren van impactdoelstellingen.

Daarnaast geeft Blooming Projects advies en begeleiding op maat aan maatschappelijke initiatieven, sociaal ondernemers en wijkondernemingen over projectplannen, businessplannen en financiering. Via de 'Blooming line' biedt Blooming projects ook korte telefonische adviesgesprekken. Recent is de online cursus 4x4 gelanceerd voor initiatiefnemers die fondsaanvragen willen uitwerken, o.a. met voorbeelden en invultemplates voor een bijhorende begroting. De cursus biedt handvatten voor een goede aanvraag, maar scherpt ook je eigen projectopzet verder aan. Het is belangrijk voor iedere initiatiefnemer om goed na te denken over zaken als: visie, missie, doelstelling, stakeholders, bereik, resultaatmeting en verduurzamen van je initiatief.

Referentie(s)

  • Reineke Schermer (Stichting DOEN)
  • Danielle Sauren (K.F. Hein Fonds)
  • Leoni Delsink (impactmanager Anton Jurgens Fonds)

Reviews

Reineke Schermer (Stichting DOEN)

Vanuit Stichting DOEN hebben wij een aantal keer gewerkt met Senna Bouteba van Blooming Projects. Ze heeft voor ons recentelijk een belangrijk en relatief groot project begeleid met een flink aantal stakeholders. Dit is heel goed gegaan. Senna is heel prettig om mee samen te werken. Daarnaast is ze snel, accuraat en analytisch. Senna geeft ons goede gevraagde en ook ongevraagde adviezen, is betrokken en neemt ook eigen initiatief om processen en projecten te verbeteren. Recent lanceerde zij de online training 4x4 methode waarin zij initiatiefnemer helpt aan een scherpe fondsaanvraag waarbij is nagedacht over duidelijke doelstellingen, beoogde impact op de doelgroep, resultaatmeting en een communicatieplan.

Danielle Sauren (K.F. Hein Fonds)

Senna heeft voor ons 2x de training ‘in 7 stappen naar een Blooming Project’ gegeven aan maatschappelijke organisaties. De trainingen zijn door de cursisten erg positief gewaardeerd. Senna heeft zelf veel ervaring opgedaan bij een fonds en helpt nu bij fondsenwerving dus ze kent beide kanten goed. Ze heeft veel kennis, is zeer professioneel, flexibel, denkt mee en is eerlijk in haar feedback en prettig in de omgang.

Leoni Delsink (impactmanager Anton Jurgens Fonds)

Een belangrijk onderdeel van ons IGNITE versterkingsprogramma is social startups helpen aan een helder en haalbaar businessplan. En dat is precies waar Senna haar expertise op in zet. Met haar kritische blik, brengt ze structuur aan in de ideeën en gedachten van deelnemers, ze zorgt er voor dat verschillende onderdelen van het plan elkaar versterken en dat uitspraken onderbouwd worden met gedegen argumenten. Met als resultaat: sterke sociale businessplannen.

Blooming Projectsbloomingprojects.com

Neem contact op
Tel: 0624699191

In het kort

  • Advies projectfinanciering en verduurzaming
  • Trainingen en workshops
  • Sociale- en wijkondernemingen