VU Opleiding Financieel management

De VU opleiding Financieel Management voor filantropische organisaties is gericht op professionals en geïnteresseerden in de filantropie. Het is een academische leergang met aandacht voor toepassing in de praktijk.

Aanbod

  • Governance
  • Financieel management
De inkomsten van een goede doelen organisatie moeten goed worden beheerd en besteed. Governance is hierbij een sleutelbegrip. In deze module wordt gekeken naar de inkomsten van maatschappelijke organisaties, het beheer van de financiën en de besteding van de middelen. Waar komt het geld vandaan, wat doet het geld binnen de organisatie en hoe verlaat het de organisatie? Welke kansen liggen er in sociaal ondernemerschap, venture philanthropy en missie gerelateerd investeren? Ook is er aandacht voor risicobeheer: welke interne en externe risico’s brengen verschillende inkomstenbronnen voor goede doelen en andere filantropische organisaties met zich mee? De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur.

VU Opleiding Financieel management

Vrije Universiteit Amsterdam, Hoofdgebouw 2e verdieping, kamer 2A-50 De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
https://fsw.vu.nl/nl/opleidingen/opleidingen-voor-professionals/opleidingen-en-cursussen/philanthropic-studies/Financiering-en-beleggen/index.aspx#.XDctp1VKjX7

Neem contact op
Tel: 0205987497

In het kort

  • Financieel management
  • Governance
  • Vermogensbeheer
toon pop-up: 1; seen: ; expire: 120; vertraging: 30;